• *Liceenii au primit poezie la subiectul III: Ion Barbu în varianta pentru elevii de la uman și Lucian Blaga pentru liceenii de la real, potrivit presei naționale (sursa foto edupedu.ro).
  • Ministerul Educației va publica subiectele și baremele la ora 15.

Luni, 4 martie, începe simularea examenului de bacalaureat cu proba scrisă la Limba și literatura română. În județul Neamț sunt 3.369 de elevi în clasele XII-XIII din 34 de licee care pot susține simularea, având în vedere că participarea este opțională. Interesul liceenilor este de a urmări cum gestionează timpul de lucru, de 3 ore la fiecare din cele trei probe scrise, câtă materie stăpânesc, cum stau cu emoțiile, ce note obțin. De cealaltă parte, interesul este testarea procesului de evaluare, care înseamnă scanarea lucrărilor și transmiterea lor în platformă, de unde aleator sunt distribuite profesorilor, spre corectare. O platformă testată și la simularea evaluării naționale, cu rezultate perfectibile, încă, până la examenele din vară.

Elevii intră astăzi până la cel târziu ora 8.30 în sălile de examen, pe baza actului de identitate și având asupra lor doar instrumentele de scris. Nimeni nu poate ieși mai devreme de o oră și jumătate, adică până la ora 10.30. Simularea respectă toate regulile examenului real. Notele nu se trec în catalog decât la cererea expresă a elevului. Rezultatele se discută apoi împreună cu părinții, pentru a se îmbunătăți situația acolo unde este cazul.

Marți, 5 martie, se desfășoară proba scrisă la matematică – sunt 2.308 elevi înscriși – și la istorie – 1.061 elevi înscriși.

Miercuri, 6 martie, ultima probă scrisă, la materia la alegere, la care s-au înscris: 1.116 elevi la Biologie, 127 elevi la Chimie, 221 de elevi la Fizică, 1031 elevi la Geografie, 244 elevi la Informatică, 541 elevi la Logică, comunicare și argumentare, 35 elevi la Psihologie, 50 elevi la Sociologie, 2 elevi la Economie și 2 elevi la Filosofie, potivit Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

C.L.

You May Also Like

Adevăruri despre investițiile de la școlile satului Ruseni – Borlești

*interviu cu prof. Cristinel Veniamin CONSTANTIN, directorul  Școalii Gimnaziale ”Ioan Grigore Teodorescu”…

Oniceni, un reper care se impune de la o zi la alta

*interviu cu Bogdan Ioan Duminică, primarul comunei Oniceni -Domnule primar, conducețI o…

Nicoleta Macovei – de la pictor de biserici, la profesor de desen

Sunt oameni care nu știu ce menire au, unii care încă își…

Faptele bune aduc gânduri bune!

            Școala Gimnazială nr. 1 Răucești, la inițiativa profesorului de matematică Maria…