*Interviu cu primarul Mihai CAZAMIR

– Care este stadiul actual al proiectelor de investiții derulate în comuna Boghicea?

– Recent a fost aprobat proiectul Centru de zi, pentru care avem termen de finalizare luna noiembrie 2024. Investiția trebuie să fie funcțională în luna decembrie. Este o investiție în valoare de aproape 400.000 euro.

De asemenea, am semnat un contract de finanțare la AFIR pentru asfaltarea ultimului drum rămas nemodernizat, în lungime de 5,2 kilometri în satul Boghicea. Ar mai rămâne circa 2,5 kilometri neasfaltați în toată comuna, prin câteva fundături, alei, etc.

– Dar se poate declara comuna asfaltată în totalitate, după finalizarea acestui proiect?

– Da! Comuna Boghicea va fi asfaltată în proporție de 99,99%!

– Ce alte proiecte mai aveți în atenție acum?

– Tocmai ne-am apucat de asfaltat, în continuarea celor 12 kilometri de drumuri începuți anul trecut, din care rămăseseră doar 2,3 kilometri în satul Căușeni, până la limita spre comuna Stănița. După ce constructorul termină de pus binderul, urmează stratul de uzură pe toată lungimea investiției, adică pe cei 12 kilometri de drumuri.

În ce privește canalizarea, investiția a ajuns la faza licitației pentru adjudecarea execuției lucrărilor. Vorbim de un proiect important, de 17,5 milioane lei, echivalentul a peste 3 milioane euro. Proiectul de extindere alimentare cu apă potabilă în satele Căușeni și Nistria, pentru realizarea a 500 de branșamente, avem deja un câștigător, constructorul fiind din județul Neamț, respectiv SC DANLIN XXL.

Nu în ultimul rând, la proiectul de asfaltare a drumului dintre Boghicea și pădures spre Slobozia s-a ajuns la turnarea stratului de uzură, pe circa 4 kilometri lungime.

– Pe partea de inevstiții în școli cum se prezintă situația?

– Am dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la Școala Gimnazială Boghicea, iar lucrările de reabilitare a dispensarului uman sunt în curs.
S-a emis autorizația de construire pentru amplasarea a două stații de încărcare electrică pentru autovehicule, lucrările vor începe în curând.

– Ce proiecte vor fi demarate în viitorul apropiat?

– Unul din cele mai importante investiții pentru comuna Boghicea este proiectul de înființare a sistemului de distribuție gaze naturale, în valoare de 11,8 milioane lei. Urmează, într-o ordine aleatorie, construirea dispensarului uman în satul Slobozia în valoare de 4,7 milioane lei, actualizarea Planului Urbanistic General și a Regulamentului Local de Urbanism în valoare de circa 530.000 lei, implementarea unui sistem intelligent de gestionare a deșeurilor în valoare de peste 258.000 lei, continuarea proiectului de

digitalizare a UAT Boghicea în valoare de 1,6 milioane lei, construirea unei săli de sport ultramoderne la Boghicea, cu 102 locuri, în valoare de peste 1 milion euro, modernizarea și extinderea Căminului cultural de la Slobozia în valoare de peste 3,7 milioane lei, montarea panourilor fotovoltaice pentru reducerea cheltuielilor din bugetul local, cadastrarea sistematică a terenurilor extravilane din comuna Boghicea, construirea unui nou sediu pentru primărie în valoare de peste 6,2 milioane lei și, nu în ultimul rând, construirea unui teatru de vară în satul Boghicea, practic, un spațiu în aer liber unde să putem organiza tot felul de activități socio-culturale pentru locuitorii comunei Boghicea.

Acestea sunt, în mare, proiectele aflate în lista mea de priorități și care sunt în diverse stadii de aprobare la finanțare. Toate sunt investiții mai mult decât necesare locuitorilor comunei noastre, care merită îmbunătățirea nivelului de trai și a statului socio-economic.

Nu mă laud, dar asta este situația. Comuna noastră a beneficiat și va avea parte în viitorul apropiat de investiții de peste 850 miliarde lei vechi! Valoare uriașă pentru orice comunitate din România zilelor noastre.

Pavel DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Adevăruri despre investițiile de la școlile satului Ruseni – Borlești

*interviu cu prof. Cristinel Veniamin CONSTANTIN, directorul  Școalii Gimnaziale ”Ioan Grigore Teodorescu”…

Oniceni, un reper care se impune de la o zi la alta

*interviu cu Bogdan Ioan Duminică, primarul comunei Oniceni -Domnule primar, conducețI o…

Nicoleta Macovei – de la pictor de biserici, la profesor de desen

Sunt oameni care nu știu ce menire au, unii care încă își…

Faptele bune aduc gânduri bune!

            Școala Gimnazială nr. 1 Răucești, la inițiativa profesorului de matematică Maria…