După vacanța de iarnă, care se încheie curând, elevii din județul Neamț se reîntorc în bănci de luni, 8 ianuarie 2024. Modulul III de cursuri durează până vineri, 16 februarie, fiindcă vacanța mobilă a fost decisă de Inspectoratul Școlar Județean Neamț în perioada 19-23 februarie.

  • Acest al treilea modul este important pentru elevii din clasa a VIII-a, întrucât vor susține simularea evaluării naționale. Mai bine spus, cei care doresc să-și verifice cunoștințele vor da probele scrise la Limba și literatura română și la matematică, simularea fiind programată în zilele de 5 și 6 februarie, așa cum a fost decisă de Ministerul Educației. Notele vor fi aflate până pe 23 februarie, vor fi comunicate și părinților, urmând ca acolo unde este cazul profesorii să stabilească planuri de recuperare a materiei. Doar elevii care vor pot solicita să le fie trecute notele sau una din note în catalog.
  • Modulul IV se va desfășura în perioada 26 februarie – 26 aprilie anul acesta și este o perioadă de cursuri importantă de această dată pentru elevii de clasa a XII-a, pe care-i așteaptă simularea bacalaureatului. Cei care doresc, vor susține probele scrise în zilele de 4 martie – la Limba și literatura română, 5 martie – proba obligatorie, la matematică sau istorie, 6 martie – proba la alegere. Notele vor fi comunicate doar elevilor și părinților până pe 15 martie, liceenii care vor urmând să solicite trecerea în catalog a notelor sau a notei care-i avantajează, altfel nu se trec notele de la simulare.

Anul școlar va continua cu vacanța de Paști, în perioada 29 aprilie – 7 mai. În anul 2024, această vacanță respectă sărbătoarea Învierii la creștinii ortodocși, din data de 5 mai, la mai bine de o lună de sărbătoarea Învierii la catolici, din 31 martie.

Ultimul modul de studii se va desfășura în perioada luni, 7 mai – vineri, 21 iunie. Sunt și excepții, cele cunoscute: absolvenții din anii terminali care susțin examenele naționale și care intră în vacanță pe 7 iunie – elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral și cu frecvență redusă și respectiv în 14 iunie – absolvenții de gimnaziu, dar și elevii din învățământul liceal tehnologic și din cel profesional care încheie cursurile pe 28 iunie.

În premieră, se știe deja când începe următorul an școlar – pe 9 septembrie, conform ordinului ME 3800/2023, astfel că vacanța de vară este de luni, 24 iunie și până pe 9 septembrie. La nivel de propunere, deocamdată se știe că și anul școlar viitor va avea tot 36 săptămâni de cursuri, ca și acesta, va fi împărțit tot în 5 module de studiu și 5 vacanțe, urmând să se încheie pe 20 iunie 2025. Ordinul este pus în dezbatere publică de ME din data de 28 decembrie și propunerile sau sugestiile referitoare la acest proiect se primesc până la data de 10 ianuarie inclusiv la adresa [email protected].

(sursa foto: pixabay)

C.L.

You May Also Like

Adevăruri despre investițiile de la școlile satului Ruseni – Borlești

*interviu cu prof. Cristinel Veniamin CONSTANTIN, directorul  Școalii Gimnaziale ”Ioan Grigore Teodorescu”…

Oniceni, un reper care se impune de la o zi la alta

*interviu cu Bogdan Ioan Duminică, primarul comunei Oniceni -Domnule primar, conducețI o…

Nicoleta Macovei – de la pictor de biserici, la profesor de desen

Sunt oameni care nu știu ce menire au, unii care încă își…

Faptele bune aduc gânduri bune!

            Școala Gimnazială nr. 1 Răucești, la inițiativa profesorului de matematică Maria…