Atestat documentar încă de la începutul secolului al XV-lea, satul Borlești este unul dintre cele mai vechi comunități de pe văile Nechitului și mai cu seamă a Bistriței. Are o continuitate adâncă în timp, iar locuitorii comunei Borlești de astăzi, cu satele componente, au avut ocazia, la sfârșitul săptămânii trecute, să trăiască momente unice, de a fi împreună în număr mare la sărbătoarea comunității.

Manifestările s-au desfășurat în perioada 24-25 august 2024, prima zi fiind dedicată tinerilor, în mod special, care au avut parte de activități interesante, de spectacole reușite cu artiștii invitați, iar seara s-au adunat la un foc de tabără, urmat de un superb foc de artificii.

Primarul George Mutu, organizatorul ”Sărbătorii borleștenilor” alături de consilierii locali, a evidențiat faptul că ”și în acest an a fost multă lume la Sărbătoarea borleștenilor, fiind organizate multe acțiuni în cele două zile. Pentru mine, ca primar, dar și pentru membrii Consiliului local, această sărbătoare a devenit deja o tradiție, care trebuie continuată. Avem prilejul de a fi împreună, de a-i premia pe copiii silitori din comună, pe sportive, dar și cuplurile care au împlinit o jumătate de veac de conviețuire. Cu toate că a fost o căldură insuportabilă, am reușit să oferim publicului momente artistice de bună calitate, la care și-au adus aportul, în primul rând, micii artiști din comună. Mulțumesc salariaților din primărie, felicit pe toți cei care s-au implicat, consilieri locali, cadre didactice din unitățile școlare din comună, poliției și pe toți cei care au contribuit la desfășurarea acestor ample activități. Sper ca și în anii următori să avem parte de timp frumos, ca borleștenii și cei care vor veni să se simtă excelent la sărbătoarea noastră”.

Duminică după-amiază s-au desfășurat festivitățile de premiere a elevilor cu rezultate bune în anul școlar trecut, a sportivilor care au participat la Cupa Borleștiului la Fotbal, dar și a celor 11 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Seniorii felicitați, anul acesta, de primar sunt: Doina Cozma și Dănuțu Pătrunjel, Maria Gârbea și Ioan Coșniță, Elena Coșniță și Gheorghe Miron, Magdalena Pământ și Constantin Olteanu, Mariana Zaharia și Gheorghe Popa, Angelia Iancu și Ion Anăstăsoaei, Ileana Armanu și Ionel Rusu, Virginia Motfolea și Gheorghe Armanu, Maria Popa și Gheorghe Irofte, Valerica Darie și Toader Timofte, Maricica Tănase și Vasile Toma.

Cei 13 elevi care au încheiat anul școlar cu 10 sunt: Elena Sofia Dăscălescu, Ana Iulia Stanciu, Eliza Nicoleta Irimia, Matei Diaconu, Marian Andrei Drăgușanu, Antonia Adrian Axinte, Tiberio Constantin Lungu, Natalia Țurcanu, Constantin Manuel Stan, Andrei Emanuel Anisiei, Maria Valentina Socea, Denis Cojocaru, Elisa Ioana Jipa.

În cele două zile de sărbătoare pe scenă au urcat numeroși artiști: trupa ZORI, Alin Axinte, Anastasia Taban, Jean Motfolea, Casian Gicoveanu, Eva Manea, Elena Laura Căliman, Miruna Asmarandei, Sofia Aursulesei, Radu Cercel, Paraschiva Budacă, Ana Maria Mihalache, Elena Sofia Mihalache, Ana Maria Dospinescu, ansamblul ”Florile Borleștiului” și ”Brâul roșu”.

Pavel DAMIAN

You May Also Like

Școala Gimnazială Borlești – campioana ruralului nemțean

* interviu cu directorul Ionel Pătrunjel – Cum caracterizați rezultatele de la…

Proiecte și investiții în comuna Hangu

*interviu cu Ion Pîntea, viceprimar – Care sunt cele mai noi investiții…

Daniel Chirilă avertizează că vor fi controale! Cine sunt vizați – VIDEO

Nemțenii care prestează diverse munci în gospodării (grădinărit, spălat, călcat, etc) și…

Cânt și voie bună la cea de a XVII-a ediție a Zilei Comunei Piatra Șoimului (VIDEO)

Localnicii și oaspeții acestora s-au adunat duminică, 18 august 2024, să petreacă…