Școala Gimnazială Comuna Rediu a finalizat, în luna iunie 2024, proiectul Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-000120694, în valoare de 36.427 Euro.
Pe parcursul proiectului s-au desfășurat mobilități cu elevii în Spania (Granada) și Grecia (Rodhos), o activitate de job shadowing, în aceleași locații, în colaborare cu Universal Mobility. De asemenea, am avut o activitate de curs în Cehia, unde au participat două cadre didactice.
Printre obiectivele numeroase ale acestui proiect Erasmus+ enumerăm dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză, spaniolă, chiar în limba greacă, relevantă fiind cunoașterea acestor țări captivante din Europa, a modului în care se desfășoară cursurile în școlile respective. Elevii s-au familiarizat cu tradițiile și obiceiurile specifice acestor țări, au interacționat cu elevii și profesorii din cele două sisteme de educație și, nu în ultimul rând, au comparat modalitățile de lucru și de interacțiune dintre elevi și profesori, au descoperit strategii didactice inovative pe care le vor implementa în cultura organizațională a Școlii Gimnaziale, Comuna Rediu.
Prima mobilitate s-a desfășurat în perioada 26.11.2023-02.12.2023 în Spania (Granada), unde elevii participanți, 8 elevi din clasele a VII-a și a VIII-a (învățământ gimnazial), însoțiți de două cadre didactice, prof. Vasile-Bogdan Berea și prof. Toader-Lucian Urdă, au efectuat un stagiu de practică timp de 5 zile la Școala ”Ave Maria Casa Madre”, în cadrul proiectului european Erasmus+.
Cea de-a doua mobilitate s-a desfășurat în perioada 15-19 aprilie 2024, în Grecia (Rodhos). Opt elevi, însoțiți de două cadre didactice, prof. Petronela Afrăsiloaia și profesor în învățământul primar Cristina Apostol, au participat și la o activitate de job shadowing.
În perioada 9-15 iunie 2024, doi colegi – prof. Maria-Sorana Dobreanu și prof. Marina-Cezarina Nica – au participat la activitatea de curs ”Innovative Approaches to Teaching” în Cehia (Praga).
”Scopul mobilităților a fost de a oferi elevilor o alternativă validă privind acumularea de noi cunoștințe, de comunicare și de lucru în echipă. Cele două activități de învățare la care au participat elevii, mobilitățile de tip job shadowing și activitatea de curs au produs efecte pozitive în rândul copiilor și al cadrelor didactice de la școala noastră, proiectul Erasmus+ în esența sa având efecte benefice pentru dezvoltarea orizontului educațional al elevilor noștri, al tuturor beneficiarilor proiectului, cu un impact extraordinar pentru întreaga comunitate locală și educațională”, a declarat prof. Ionuț Ciangu, managerul de proiect și directorul Școlii Gimnaziale Comuna Rediu.